BÖLÜM HAKKINDA

ODYOLOJİ  BÖLÜMÜ

Ege Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Odyoloji Bölümü 2020 yılında kurulmuştur. Bölümde bir doçent ve iki doktor öğretim üyesi bulunmaktadır. Bölüm 2022-2023 eğitim öğretim yılında ilk lisans ve yüksek lisans öğrencilerini almaya başlamıştır.

Odyoloji, işitme ve denge fonksiyonları ile ilgilenen bilim ve sağlık dalıdır. Bu bilim dalı, işitme ve denge bozukluklarının önlenmesi, işitme ve denge kaybı yaşayan bireylerin tanılanması, re/habilitasyon süreçlerinin planlanması, uygulanması ve değerlendirilmesini kapsar.

Odyoloji bölümünün amacı: Odyolojinin temel alanlarında güncel ve evrensel bilgiye sahip; eleştirel düşünebilen; bilimsel araştırma tasarlama ve yürütme yetkinliğinde olan; kendisine, hizmet verdiği gruba, çevresine ve içinde yaşadığı topluma karşı sorumluluklarının bilincinde; bilimsel eğitimini mesleki etik ilkelerinden ödün vermeden klinik ve alan uygulamalarına dönüştürebilen; farkındalığı, özsaygısı, iletişim becerileri ve bağımsız çalışabilme becerisine sahip odyologların yetişmesini sağlamaktır.

Odyoloji bölümünün, eğitim dili Türkçe ve öğretim süresi 4 yıldır. Dersler; teorik ve pratik olarak yürütülmektedir. Lisans döneminde öğrencilerimizin, çalışma alanlarına yönelik alan çalışması ve klinik uygulamalar yapmak, rapor, seminer, eğitim ve araştırma projeleri hazırlama ve sözlü sunum yapma sorumlulukları bulunmaktadır.  Mezuniyet sonrası öğrenciler odyolog ünvanı almaktadır

Odyoloji bölümü mezunları,  üniversite hastaneleri, eğitim ve araştırma hastaneleri, devlet hastaneleri ve özel hastaneler, işitme cihazı merkezleri, işitme cihazı ve koklear implant firmaları,  özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinde çalışabilmektedirler. Ayrıca yüksek lisans ve doktora programları ile akademik eğitimlerine devam ederek, üniversitelerde öğretim elemanı olarak akademik kariyer yapabilirler.